diumenge, 19 de febrer del 2012

La salut del músic

La professió de músic és molt sacrificada, molts anys d'estudi, llargues hores d'assaig, actuacions... Sovint l'esforç físic i psíquic que requereix aquesta disciplina artística acaba passant factura, i els músics pateixen diverses patologies professionals. Ja en aquest blog ens hem ocupat d'aquesta qüestió publicant una sèrie d'articles escrits per Jaume Rosset, director mèdic de l'Institut de Fisiologia i Medicina de l'Art de Terrassa: Taller d'ergonomia per a dolçaina i percussió, taller d'embocadura per a instruments de vent i la distonia focal.

És precisament Jaume Rosset qui va participar la setmana passada en un col·loqui del programa de TVE Para todos La 2 per a parlar de la salut dels músics al costat de Sílvia Fàbregas, fisioterapeuta del mateix centre, i Bernardo Xifres i Amat, trompa solista de l'Orquestra Simfònica de la Comunitat Valenciana - Palau de les Arts.

veure el vídeo a rtve.es

L'Institut de Fisiologia i Medicina de l'Art de Terrassa és el primer centre especialitzat del nostre país que, a més d'oferir atenció mèdica completa exclusivament per a artistes, ja siguen professionals, aficionats o estudiants, també porta a terme projectes d'investigació, divulgació i docència en aquest camp. 

L'equipament de l'Institut, tant a nivell humà com a tècnic, permet una atenció ràpida, individualitzada, especialitzada i completa per a artistes encaminada a evitar, en tant que siga possible, que s'haja de frenar o parar la seua carrera professional intentant prevenir possibles recaigudes o nous problemes. Per aquest motiu, quan un pacient és atès en l'Institut no solament s'intenta diagnosticar i tractar el problema que li afecta en aquell moment sinó que també s'analitzen les possibles causes concurrents i es posen els mitjans necessaris per a corregir-les.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada