dimarts, 7 de setembre del 2010

La Nostra Música

El 24 d'abril de 2010 es presenta al Centre Cultural El Molí de Benetússer el disc  La Nostra Música, que forma part d'una col·lecció que inicia la Regidoria de Patrimoni de l'Ajuntament de Benetússer sobre la música festera de la localitat. És un homenatge a José Maria Chornet i Arce, dolçainer amb una trajectòria àmplia i reconeguda, i última incorporació del Grup de Dolçainers i Tabaleters el Cudol, als qui ens omple d'orgull la seua presència i que se'ns oferisca col·laborar en aquest enregistrament.



José Maria Chornet i Arce naix a Benetússer l'any 1961 i és dolçainer des de 1979, època en què es podien comptar amb els dits de la mà els dolçainers al País Valencià. Després de donar els seus primers passos al costat de José Manuel Párraga i Luís Vinaixa, és de la mà de son pare, el gran tabaleter Artur Vinaixa quan se li coneix en poc temps, realitzant actuacions per tot el País Valencià. A l'any de començar, els dos graven un primer disc amb el Grup de Danses de Montcada. Als dos anys Josep i Artur graven un segon disc amb motiu de la seua participació en un festival internacional folklóric a Holanda amb el Grup de Danses de Quatretonda. Josep i Artur inicien escoles de tabal i dolçaina a Benetússer, Torrent i València. Autodidacta, deprenent d'oïda i fet en el carrer, ha donat com a resultat una forma molt peculiar de tocar i fer sonar la dolçaina. Ha compost melodies senzilles com el Pasacarrer de Benetússer i el Ball de Nanos de Benetússer.






Durant aquests ja més de 30 anys ha compartit molt bons moments amb molts amics, alguns dels quals han participat en la gravació d'aquest disc: El Grup de Dolçainers i Tabaleters el Cudol, Els Amics amb Sandra Tolosa, Mª Salut Alcalà, el germans Pau i Carles Llorca, Javi Corredor, Paco Almudéver Paquet, el Grup Joncar d'Albades amb Pepe Moreno de L'Alcudia, Lola Corberà i Luís Añó d'Alfarp, Dani Miquel el Cantacançons de L'Alcudia, Jacint Hernández d'Alcasser, Josemi Sánchez, Josep Juste Mama d'Alboraia, Xavier Richart d'Algemesí, Josep Lluís Sanz el Sigalo, Manolo Miralles el Pixonet de Manises, Vicent Perucho, Ramón Capella de València, Vicent Muñoz de Picanya, Paco Cosín, Miguel Pons, Vicent Raga, Vicent Merino de Benetússer...

Enregistrat l'hivern de 2010 al Centre Cultural el Molí de Benetússer i a la seu de la Societat Musical de Picassent per Radiobanda, el disc arreplega una mostra de la música que amb dolçaina s'interpreta en les distintes festes de Benetússer: Medieval, Falles, Setmana Santa, Corpus, Moros i Cristians i Festes Patronals.


José Maria Chornet i Arce interpretant el Concert d'Aranjuez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada