dissabte, 29 de setembre del 2018

II Concert d'intercanvi amb el Germans Caballer

Aquest cap de setmana el Grup el Cudol participem novament en el Programa de Concerts d'intercanvi que patrocinen la Generalitat Valencia i l'Institut Valencià de Cultura i que promociona la col.laboració entre les agrupacions musicals de quatre federacions, la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters (FVDiT), la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana (FECOCOVA) i la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana (FFCV).

Així que aquesta mateixa vesprada de dissabte 29 de setembre a les 19.00 oferirem un concert amb els nostres amics els Germans Caballer de Sagunt a la Falla Montortal i Torrefiel, a la qual pertanyem molts dels músics del grup. En la primera part el Cudol oferirem una mostra del nostre repertori i en la segona serà el torn dels Germans Caballer, per a finalment interpretar conjuntament una sèrie d'obres.

Demà diumenge 30 de setembre serà moment de viatjar a la localitat de Sagunt per a continuar amb aquest II Concert d'intercanvi amb el Germans Caballer. Tindrà lloc a les 12.00 al Centre Cultural Mario Monreal, en aquesta ocassió per a actuar davant de la seua gent.

Els Germans Caballer són Paco, Eduard, Xema i David Caballer. A principis dels anys vuitanta Paco i Eduard s'iniciaren de manera autodidacta al món de la dolçaina acompanyant-se posteriorment al tabal de David. Però va ser quan Xema, l'únic germà no vinculat a la música tradicional, començà els estudis de dolçaina que es completà el grup.

Han participat en gravacions per a la Fonoteca de Materials de la Conselleria de Cultura i també per a una Antologia de la dolçaina i el tabal que ha realitzat l'Institut Valencià de la Música. A més, durant tot eixe temps, han acompanyat tot tipus d'actes festius al llarg del Camp de Morvedre i tot el territori valencià acompanyant cercaviles, dianes, danses, albaes, processons, concerts... 

Cal afegir que Xema, després d'uns anys estudiant amb Antoni de la Asunción i Andrés, s'uneix en 2011 al Grup de Dolçainers i Tabaleters el Cudol compaginant la seua activitat amb els Germans Caballer.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada