dijous, 10 de novembre del 2011

I Curs de Direcció de Colles

La Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters vol oferir un nou programa de formació als musics dels grups i colles que la formen.

Els objectius d’aquest pla formatiu són oferir amb l’ajut de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters formació en matèries que ajuden als musics a gaudir més de la seua afició, i que normalment no s’ofereixen dins del ritme habitual de les seues escoles de música, millorar progressivament el nivell dels grups federats i promocionar la relació entre els músics que formen els grups federats.

És per això que es vol programar un curs continuat de direcció musical destinat a tots aquells interessats en aquesta tasca, on es pretén donar informació de tots els aspectes formatius que ha de englobar una persona que vullga dirigir un grup. El pas de l’individualisme a la col·lectivitat evidencia la necessitat de comptar amb algú que puga dirigir el grup, que a banda de conèixer els instruments, sàpiga enllestir el treball d’un conjunt.

Al curs s'aprofundirà en la figura del director musical, l'estudi de la tècnica gestual de base, tècnica d'estudi d'una partitura, anàlisi de les partitures, anàlisi com a origen de la interpretació, afinació i organologia, planificació d'un assaig, planificació del grup a nivell amateur, la pedagogia aplicada al grup, motivació i evolució d'una formació musical i classes pràctiques amb colla pilot.

El curs és impartit per Pere Molina i Gonzàlez i Saül Gómez Soler, mentre que les classes comencen el 13 de novembre desenvolupant-se un dissabte o diumenge cada mes i mig amb horari intensiu de matí i vesprada, de 10.00 a 13.00 les classes teòriques i de 16.00 a 19.00 les pràctiques..

En aquest moment és necessari que algunes colles vullguen participar en qualitat d’amfitriones i colla pilot per a alguna de les sessions programades del curs. Si la vostra colla està interessada en participar-hi, ha d’omplir el full d’inscripció adjunt i remetre’l a la adreça formacio@xirimita.com.

La participació consistiria en proporcionar un lloc amb dos espais per a que els mestres puguen impartir les seues classes, i els alumnes puguen escriure i prendre notes, així com disposar de faristols per a poder posar les seues partitures. Al final de la jornada, participar en una classe com a grup de pràctiques per als alumnes, a la qual s’ha d’aportar el material necessari per a la realització de les obres, i per suposat els musics.

La Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters intentarà proporcionar una activitat a la colla amfitriona per a omplir una bona jornada de convivència mentre els alumnes es troben a les classes teòriques.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada