dimarts, 2 de juny de 2015

Somiant Muixerangues

Com bé sabreu, Antoni de la Asunción i Andrés a més de ser el director de el Cudol ho és de la Colla d'Algemesí. Doncs el proper dissabte 6 de juny a les 18.30 al Teatre Municipal d'Algemesí ofereixen un concert molt especial, ja que tindrà lloc l'estrena de la seua nova composició, una petició de la pròpia colla, Sominant Muixerangues. L'obra no vol ser una nova versió de la Muixeranga, sino una fantasia que recorre les emocions i sensacions que produeix la Muixeranga. Per a muntar la torre els muixeranguers individualment han de recolzar-se i poc a poc, entre tots, aconsegueixen el seu objectiu. De la mateixa manera, a Sominant Muixerangues els dolçainers van juntant-se i creant poc a poc la melodia.

Per fer més especial aquesta estrena, han sigut convidades tant la Muixeranga d'Algemesí com la Nova Muixeranga d'Algemesí, ja que són ambdues les que han inspirat l'autor en aquesta composició.

Les entrades es podran adquirir en les taquilles del Teatre Municipal d'Algemesí dijous dia 4 de juny de 18.00 a 20.00, i el mateix dia del concert a partir de les 17.30.

La Colla d'Algemesí es funda a l'any 2000 des de dins l'Escola Municipal de Tabal i Dolçaina d'Algemesí, la primera de tot el país amb més de trenta anys de treball, per aglutinar a la gent que volia avançar un pas més en l'estudi d'aquests instruments, constituint un conjunt instrumental aplicat tant a la musica tradicional i festera de carrer com a les noves tendències de composició per a dolçaina i percussió, que obrin un gran ventall d'exploració del recursos interpretatius del nostre benvolgut instrument tradicional, a més d'afegir els nous timbres de la més diversa percussió a l'ancestral tabal.

D'aquesta manera incorpora al seu repertori obres de concert de diferents compositors actuals com Carles Santos, Pascual-Vilaplana, Arnau Bataller o Antoni de la Asunción i Andrés entre altres, per tal d'aprofundir dins de les noves sonoritats per a dolçaina i percussió.

Des de la seua constitució ha actuat en cercaviles, processons, romeries, entrades de moros i cristians i tota classe d'actes festius, així com realitzant concerts en gran quantitat de pobles i ciutats del nostre territori.

Participa en l'organització de les quatre primeres edicions del Musicat d'Algemesí (1996, 1998, 1999 i 2000), en el de 1999 presenta la versió per a dolçaines i banda de la Muixeranga del mestre V. López Gurrea en col·laboració amb la Banda Simfònica d'Algemesí. L'any 2002 guanya el segon premi del Concurs d'Interpretació Ciutat d'Algemesí. En 2004 co-organitza a la seua ciutat l'Aplec de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters de la que n'és membre i s'incorpora a la campanya SARC de la Diputació de València. També caldria fer menció a la participació en el Certamen de Colles d'Altea en la I edició, l'any 2004 i en la III edició, l'any 2008.

Durant l'any 2010 es celebra el X Aniversari de l'agrupació, destacant entre els actes commemoratius el concert amb la col·laboració de la secció de metall de la Banda Simfònica de la Societat Musical d'Algemesí i l'Aplec en que actuà com a amfitriona juntament amb tres colles convidades.

Actualment compta amb vint-i-cinc membres als que van afegint-se altres alumnes de l'escola i músics d'altres poblacions que volen participar del seu projecte, tots baix la direcció d'Antoni de la Asunción Andrés des de l'any 2006.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada