divendres, 10 d’octubre del 2014

La Colla d'Algemesí al Palau de la Música

Com ja sabreu, Antoni de la Asunción i Andrés a més de ser el director del Grup el Cudol ho és de La Colla d'Algemesí, de manera que podeu imaginar la relació de germanor entre les dues formacions, que no deixem de col·laborar la una amb l'altra. Bé doncs, ara suposa un motiu d'alegria el fet que La Colla d'Algemesí haja sigut seleccionada per part de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana per a oferir un concert de dolçaina, corda i percussió en la Sala Rodrigo del Palau de la Música de València. Tot un repte actuar en un espai tan prestigiós com aquest, i més encara per al món de la dolçaina, per al que no és habitual poder disposar d'aquestes instal·lacions.

El concert tindrà lloc aquest diumenge dia 12 d'octubre a les 11.30. Les entrades són gratuïtes, però com que les localitats són limitades s'han de recollir des d'una hora abans del concert en les taquilles del Palau de la Música.

El programa de l'actuació és el següent:

1ª Part:

Màlaga - Dr. Montoro, d'Antoni de la Asunción i Andrés
Antioquia, de Ricard Vallina
Cancri, d'Antoni de la Asunción i Andrés

2ª Part:

Empar i Àlex, de José Rafael Pascual Vilaplana
Al Kudul, d'Antoni de la Asunción i Andrés
Sant Antoni, d'Antoni de la Asunción i Andrés
La Muixeranga, tradicional d'Algemesí



La Colla d'Algemesí es funda a l'any 2000 des de dins l'Escola Municipal de Tabal i Dolçaina d'Algemesí, la primera de tot el país amb més de trenta anys de treball, per aglutinar a la gent que volia avançar un pas més en l'estudi d'aquests instruments, constituint un conjunt instrumental aplicat tant a la musica tradicional i festera de carrer com a les noves tendències de composició per a dolçaina i percussió, que obrin un gran ventall d'exploració del recursos interpretatius del nostre benvolgut instrument tradicional, a més d'afegir els nous timbres de la més diversa percussió a l'ancestral tabal.

D'aquesta manera incorpora al seu repertori obres de concert de diferents compositors actuals com Carles Santos, José Rafael Pascual Vilaplana, Arnau Bataller o Antoni de la Asunción i Andrés entre altres, per tal d'aprofundir dins de les noves sonoritats per a dolçaina i percussió.

Des de la seua constitució ha actuat en cercaviles, processons, romeries, entrades de moros i cristians i tota classe d'actes festius, així com realitzant concerts en gran quantitat de pobles i ciutats del nostre territori.

Participa en l'organització de les quatre primeres edicions del Musicat d'Algemesí (1996, 1998, 1999 i 2000), en el de 1999 presenta la versió per a dolçaines i banda de la Muixeranga del mestre V. López Gurrea en col·laboració amb la Banda Simfònica d'Algemesí. L'any 2002 guanya el segon premi del Concurs d'Interpretació Ciutat d'Algemesí. En 2004 co-organitza a la seua ciutat l'Aplec de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters de la que n'és membre i s'incorpora a la campanya SARC de la Diputació de València. També caldria fer menció a la participació en el Certamen de Colles d'Altea en la I edició, l'any 2004 i en la III edició, l'any 2008.

Durant l'any 2010 es celebra el X Aniversari de l'agrupació, destacant entre els actes commemoratius el concert amb la col·laboració de la secció de metall de la Banda Simfònica de la Societat Musical d'Algemesí i l'Aplec en que actuà com a amfitriona juntament amb tres colles convidades.

Actualment compta amb vint-i-cinc membres als que van afegint-se altres alumnes de l'escola i músics d'altres poblacions que volen participar del seu projecte. El seu president és des de l'any 2010 Salvador Candel Benedito i el director Antoni de la Asunción i Andrés des de l'any 2006.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada