dimecres, 6 de febrer del 2013

El Cudol amb Pointe-Noire

L'Agrupació Cultural de Dolçainers i Tabaleters el Cudol presenta el dia 22 de febrer l'espectacle Dolç TV com a inauguració de la Setmana Solidària organitzada pel Col·legi Salesià Sant Antoni Abat de València. Es tracta d'un concert benèfic on la recaptació serà destinada íntegrament a un senzill projecte finançat pel propi col·legi i dirigit per la diòcesi de Pointe-Noire, en la República del Congo.

Pointe-Noire és una ciutat costanera de 1.100.000 habitants on el 48% de la població fa menys de vint anys, i que ha crescut com un port al voltant de la indústria de petroli i la pesquera. No hi ha cap biblioteca al districte, encara que són molt necessàries perquè les famílies són molt nombroses i tenen pocs recursos per comprar llibres als seus fills.

La educació al Congo pateix un colp en aquestos moments amb una alta taxa d’analfabetisme i un augment de la depravació dels costums amb un gran relaxament dels valors humans fonamentals. 

El Centre de Joves Don Bosco ofereix un variat ventall d’activitats per als joves, sobre tot gràcies a una menuda biblioteca que els proporciona un espai de formació i informació. Molts joves i xiquets del barri del Tié-Tié i de tota la ciutat la visiten sovint. Malgrat això, és molt xicoteta i disposa de pocs llibres i materials. La condicionament de la biblioteca beneficiarà als joves del barri i dels voltants i contribuirà així a la seua educació.

Gràcies a les activitats culturals, esportives i formatives, coordinades per un equip de salesians i animadors, el Centre de Joves es converteix en una casa en la que sentir-se acollits, volguts, respectats i valorats, i permet traure-los de la delinqüència del carrer. Un pati al que s’ajunten i juguen amb els seus amics, i una escola que els forma i els inculca els valors de la seua vida.

El Col·legi Salesià Sant Antoni Abat de València s’ha proposat replegar 8.510 € dins de la seua Setmana Solidària amb la implicació d’alumnes, famílies i veïns per poder dur endavant la condicionament de la citada biblioteca.

Omplir el teatre el dia del concert suposa recaptar més de 2.200 €, així que esperem que amb la vostra col·laboració i solidaritat puguem arribar a aquesta quantitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada