dilluns, 23 de gener del 2012

El Cudol amb M'vouti

Com venim informant les últimes setmanes, l'Agrupació Cultural de Dolçainers i Tabaleters el Cudol presenta el dia 10 de febrer l'espectacle Dolç Cinema com a inauguració de la Setmana Solidària organitzada pel Col·legi Salesià Sant Antoni Abat de València. Es tracta d'un concert benèfic on la recaptació serà destinada íntegrament a un senzill projecte finançat pel propi col·legi al costat de l'ONG UNIACC de Barcelona i dirigit per la diòcesi de Pointe Noire, a través de l'equip de la parròquia de Pounga, en la República del Congo. 



La diòcesi de Pointe Noire en la República del Congo treballa en una part important de selva tropical, la selva del Mayombe, de difícil accés durant l'època de pluges que va d'octubre a principis de maig. Una part d'aquesta zona des de fa uns mesos està millor comunicada amb Pointe Noire, ciutat costanera, perquè la carretera que unirà Pointe Noire amb la capital Brazzaville està construint-se a bon ritme i açò està canviant la situació de molts poblats que estaven totalment aïllats i que ara tenen la possibilitat de vendre els seus productes agrícoles. 

M'vouti és una localitat situada a 130 quilòmetres de Pointe Noire i que avui està unida a ella gràcies a la nova carretera. Els joves troben possibilitats d'explotació agrícola i d'activitats d'exportació de fusta i productes derivats. Al mateix temps ha començat a funcionar fa dos anys un col·legi de l'estat que atrau als joves que volen continuar el cicle de secundària en aquesta zona tan abandonada de la selva. És urgent el poder donar oportunitats als joves que desitgen formar-se en aquesta localitat que acull estudiants de tots els poblats pròxims.



Una sala polivalent seria d'una gran utilitat, doncs serviria per a una sèrie d'activitats diverses, com a biblioteca, sala de reunions, activitats de formació per al desenvolupament rural, alfabetització i una habitació de pas per a l'animador de torn, que a voltes ve des de lluny i està obligat a passar la nit sobretot en època de pluges. La zona, composta per uns 30 poblats diversos amb una població d'unes 12.000 persones, pot beneficiar-se enormement d'aquesta infraestructura, doncs fins ara cap activitat era possible per falta de vies de comunicació i d'infraestructures d'acolliment.

S'ha estimat un pressupost de 20.000 euros per a construir aquesta sala polivalent, la construcció de la qual està prevista que comence en el pròxim mes de maig. Les comunitats rurals de M'vouti i d'aquesta zona de Mayombe participen aportant la grava, arena, fusta i mà d'obra equivalent a 4.500 euros, mentre que l'ONG UNIACC de Barcelona col·labora amb 8.000 euros i el Col·legi Sant Antoni Abat de València amb 7.500. 

Completar l'aforament del teatre el dia del concert suposa ja recaptar més de 2.500 euros, així que esperem que amb la vostra col·laboració i solidaritat puguem arribar a aquesta quantitat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

M e ha gustado que explicasen en cocreto para que iba destinado el dinero de la donacion,asi como la explicacion general de la situacion del lugar y sus proyecciones de desarrollo en el futuro.Las fotografias ayudan a ubicarte y hacerte a la idea de como se vive alli.Pienso que esto lo tendrian que hacer todas las ONGs.Espero que se consiga recaudar la cifra pretendida.

Publica un comentari a l'entrada