divendres, 25 d’octubre del 2013

Recull per a dolçaina

Eduard Navarro ha publicat Recull per a dolçaina 1, un nou llibre de l'Editorial Area amb repertori transcrit per a dolçaina que presenta melodies adaptades a aquest instrument provinents dels repertoris tradicionals valencià, balcànic, bretó, napolità... a més d'algunes peces medievals i renaixentistes i algunes composicions pròpies.

El repertori seleccionat comprèn música tradicional valenciana bàsicament provinent de la Fonoteca de Materials, música tradicional d'altres llocs de la península (balls de gitanes, pasdobles...), música tradicional pròpia d'altres instruments de llengüeta doble europeus com la bombarda bretona, el graile occità, el piffero i la ciaramella italians..., música tradicional balcànica caracteritzada pels ritmes d'amalgama i els modes orientalitzants, música històrica dels repertoris medieval i renaixentista, i finalment, composicions pròpies basades en patrons tradicionals (bolero, jota, tarantel·la, vals...).

Eduard Navarro, influenciat per la música tradicional durant la infantesa i des de molt temprana edat, va estudiar llaüt i mandolina a diferents rondalles populars, violí al conservatori i dolçaina. Autodidacta en multitud d’instruments tant de vent com de corda, exerceix de mestre de dolçaina, tarota i sac de gemecs a diverses escoles, i de director de la Colla Gatzara.

Inicialment va col·laborar en diverses formacions dedicades a la restauració i recuperació de la música tradicional valenciana. Posteriorment, crea i col·labora amb tota un sèrie de grups del panorama folk, musiques tradicionals, ètniques i de música antiga. L’ham de foc, Mara Aranda i Solatge, Miquel Gil, Capella de Ministrers, Al tall, Apa, Ensemble Pelegrí, Krama, Krea, Balla2, Ars horo, La Banda de l'Agredolç..., on a més de músic s’encarrega d’arranjaments musicals i amb els que grava més de quaranta discos i realitza gires per més de setze països.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada