dimarts, 18 de juny de 2013

El Terròs adapta Dolç Cinema

La Colla de Dolçainers i Tabaleters El Terròs de Petrer està preparant un Concert de Bandes Sonores basat en la idea original d'Antoni de la Asunción i Andrés, Dolç Cinema, estrenada per l'Agrupació Cultural de Dolçainers i Tabaleters el Cudol.

Per aquesta ocasió l'espectacle estarà dirigit pel director de la colla Eliseu Garcia i Ripoll i oferirà un espectacle multimèdia, un recorregut pel món del cinema a través de música i d’imatges. 

El Concert de Bandes Sonores és un viatge pels records que evoca el cinema mitjançant els sons de les nostres dolçaines. Podreu gaudir amb la música de les pel·lícules de l’oest, d’aventures, les bandes sonores més clàssiques, la tendresa de les pel·lícules de Disney i el ritme dels grans musicals. Tots els arranjaments estan realitzats i adaptats per a dolçaines, percussió i altres instruments per Antoni de la Asunción i Andrés. 

El concert serà el dia 29 de juny a les 19.00 al Teatre Municipal Cervantes de Petrer. 

Les entrades son limitades i numerades. Se poden reservar i retirar en la web Instant Ticket o al telèfon 902444300. El preu es de 5 € i a la entrada del teatre s'obsequiarà amb un record d'aquest esdeveniment. 

La Colla de Dolçainers i Tabaleters El Terròs de Petrer, des de la seua fundació allà per l'any 1980 fruit de l'obstinació d'un grup de joves encabotats en la recuperació de les festes i tradicions populars, ha volgut mantindre un compromís clar per la normalització dels senyals d'identitat de tots els valencians i valencianes. Actualment són més de cinquanta persones les que formen part d'aquest grup sota la direcció d’Eliseu García i Ripoll. El Terròs ha tingut clar des del principi que la millor manera de consolidar musicalment la dolçaina passava per crear una escola de música tradicional, per això es naix en 1984 l'Escola Municipal de Dolçaina i Tabalet on hui, al voltant de noranta persones, reben formació dels instruments típics valencians irrompent amb força en el panorama de la música tradicional valenciana. 

El seu director, Eliseu Garcia i Ripoll, es va formar musicalment en la Societat Unió Musical de Petrer i va ésser membre fundador de la Colla El Terròs, i soci fundador i músic de la Societat Musical Verge del Remei de Petrer fins a 1993. Posseeix el títol de professor de dolçaina pel Conservatori José Iturbi de València i està reconegut com Mestre de dolçaina per la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters on forma part de la Comissió Pedagògica. 

Ha impartit la docència de dolçaina i tabalet en nombroses escoles com les d'Elx, Ibi, Petrer, Universitat d'Alacant, Alacant, Novelda, Santa Pola, Callosa d’en Sarrià... Realitza cursos de pedagogia, perfeccionament musical, direcció de cors i orquestra, així com d'informàtica musical. Ha actuat amb nombroses formacions musicals de la nostra Comunitat, des de grups de música popular com Al Tall fins a formacions clàssiques com l'Orquestra de Cambra d'Elx. 

En 1990, la Colla de Dolçainers i Tabaleters El Terròs de Petrer li atorga el premi Parra d'Or i, en 2004, la Colla de Dolçainers i Tabaleters El Freu de Santa Pola li concedeix el premi Freu d’Or, pel treball realitzat i dedicació a la dolçaina. 

La Colla El Terròs premia puntualment aquelles persones que s'han implicat especialment amb la música popular valenciana i amb la pròpia colla. Aquests han sigut els guardonats fins a la data: 

1er Parra d'Or (1990) Eliseu Garcia i Ripoll 
2on Parra d'Or (2000) Xavier Richart 
3er Parra d'Or (2005) José Rafael Pascual Vilaplana 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada