dissabte, 25 de maig de 2013

La Colla d'Algemesí estrena Dolç Cinema

El proper dissabte 1 de juny, a les 19.30 i al Teatre Municipal d’Algemesí, la Colla d’Algemesí estrena l’espectacle Dolç Cinema. Es tracta d’un viatge pels records que ens evoca el cinema mitjançant els sons de les nostres dolçaines, un espectacle multimèdia per a gaudir amb la música i les imatges de les pel·lícules de l’oest, d’aventures, les bandes sonores més clàssiques, la tendresa de les pel·lícules de Disney i el ritme dels grans musicals. Tots els arranjaments estan realitzats i adaptats per a dolçaines, percussió i altres instruments pel director de la Colla, Antoni de la Asunción i Andrés, també director del nostre Grup el Cudol, i amb qui ve oferint aquest espectacle Dolç Cinema des de l'any passat.

El concert serà a benefici de l’associació Algemesí Solidari i la recaptació íntegra anirà destinada als projectes que estan portant a terme en el poble agermanat amb Algemesí, Baasneere (Burkina Faso). En concret aquest any el projecte que estan desenvolupant és la millora i adequació de les infraestructures del centre de salut de Baasneere i la dotació de fàrmacs. Amb aquest es millorarà la qualitat de vida i es garantirà una millor assistència sanitària dels ciutadans.

Es poden adquirir les invitacions de dilluns a divendres, de 9.00 a 13.00 i de 17.00 a 20.00 al Teatre Municipal, i una hora abans de l’espectacle abonant un donatiu de 5 €.

La
Colla d'Algemesí es funda a l'any 2000 des de dins l'Escola Municipal de Tabal i Dolçaina d'Algemesí, la primera de tot el país amb més de trenta anys de treball, per aglutinar a la gent que volia avançar un pas més en l'estudi d'aquests instruments, constituint un conjunt instrumental aplicat tant a la musica tradicional i festera de carrer com a les noves tendències de composició per a dolçaina i percussió, que obrin un gran ventall d'exploració del recursos interpretatius del nostre benvolgut instrument tradicional, a més d'afegir els nous timbres de la més diversa percussió a l'ancestral tabal.

D'aquesta manera incorpora al seu repertori obres de concert de diferents compositors actuals com Carles Santos, Pascual-Vilaplana, Arnau Bataller o Antoni de la Asunción i Andrés entre altres, per tal d'aprofundir dins de les noves sonoritats per a dolçaina i percussió.

Des de la seua constitució ha actuat en cercaviles, processons, romeries, entrades de moros i cristians i tota classe d'actes festius, així com realitzant concerts en gran quantitat de pobles i ciutats del nostre territori.

Participa en l'organització de les quatre primeres edicions del Musicat d'Algemesí (1996, 1998, 1999 i 2000), en el de 1999 presenta la versió per a dolçaines i banda de la Muixeranga del mestre V. López Gurrea en col·laboració amb la Banda Simfònica d'Algemesí. L'any 2002 guanya el segon premi del Concurs d'Interpretació Ciutat d'Algemesí. En 2004 co-organitza a la seua ciutat l'Aplec de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters de la que n'és membre i s'incorpora a la campanya SARC de la Diputació de València. També caldria fer menció a la participació en el Certamen de Colles d'Altea en la I edició, l'any 2004 i en la III edició, l'any 2008.

Durant l'any 2010 es celebra el X Aniversari de l'agrupació, destacant entre els actes commemoratius el concert amb la col·laboració de la secció de metall de la Banda Simfònica de la Societat Musical d'Algemesí i l'Aplec en que actuà com a amfitriona juntament amb tres colles convidades.

Actualment compta amb vint-i-cinc membres als que van afegint-se altres alumnes de l'escola i músics d'altres poblacions que volen participar del seu projecte. El seu president és des de l'any 2010 Salvador Candel Benedito i el director Antoni de la Asunción i Andrés des de l'any 2006.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada