dilluns, 11 de juny de 2012

FolkaSagunt 2012

El proper dissabte 16 de juny a les 20:00, a l’Auditori Joaquín Rodrigo de Sagunt, se celebra el FolkaSagunt 2012. Enguany, presenta un espectacle especial amb la celebració del XXX Aniversari dels Germans Caballer, dolçainers de Sagunt. L’espectacle barreja distintes formacions i estils musicals al voltant de la dolçaina i el tabal amb la col·laboració d’una gran quantitat d’amics, alguns habituals i altres ocasionals. Com a grup convidat actuem el Grup de Dolçainers i Tabaleters el Cudol al costat dels Germans Caballer amb el següent repertori:

El Rull, de Josep Mª Bataller i Llàcer
Antioquia 
Dolç Disney, arranjament i adaptació d'Antoni de la Asunción i Andrés 
Salimar, d'Antoni de la Asunción i Andrés 
El Morito, de Miguel Gaspar Sanchis amb arranjament d'Antoni de la Asunción Andrés 

L’acte forma part de la programació cultural de l’Ajuntament de Sagunt. Entrades i reserves amb un preu de 6 € en taquilla una hora abans de l’espectacle o per internet ací.Els Germans Caballer són Paco, Eduard, Xema i David Caballer. A principis dels anys vuitanta Paco i Eduard s'iniciaren de manera autodidacta al món de la dolçaina acompanyant-se posteriorment al tabal de David. Però va ser quan Xema, l'únic germà no vinculat a la música tradicional, començà els estudis de dolçaina que es completà el grup.

Han participat en gravacions per a la Fonoteca de Materials de la Conselleria de Cultura i també per a una Antologia de la dolçaina i el tabal que està realitzant l'Institut Valencià de la Música. A més, durant tot eixe temps, han acompanyat tot tipus d'actes festius al llarg del Camp de Morvedre i tot el territori valencià acompanyant cercaviles, dianes, danses, albaes, processons, concerts... 

Però si hi ha una data important és el 25 de novembre de 2006. El dia del concert del seu vint-i-cinc aniversari amb una sèrie d'amics provoca la gravació del disc compacte Les músiques del 25 aniversari. A continuació una agenda que va omplint-se d'actuacions per a la nova formació Germans Caballer i Amics. Entre elles destaquen les del dia del Cant d'Estil al Teatre Talía de València en 2008, i Folkhivern de Sueca, Encuentro de Rondas en Mora de Rubielos, i Una nit Folk a Quart de Poblet en 2010.

Actualment, Paco i Eduard imparteixen clases a l'Escola de Música de la Societat Musical de Canet. A més Paco està cursant dolçaina al Conservatori Municipal de Sagunt al mateix temps que Eduard ha encetat els seus estudis de percussió després d'una llarga trajectòria autodidacta. Xema, després d'uns anys estudiant amb Antoni de la Asunción i Andrés, s'uneix en 2011 al Grup de Dolçainers i Tabaleters el Cudol compaginant la seua activitat amb els Germans Caballer.Cap comentari:

Publica un comentari