dimarts, 7 de desembre del 2010

X Aniversari de La Colla d'Algemesí

El dissabte dia 11 de desembre a les 19.30 es celebra al Teatre Municipal d'Algemesí el concert de cloenda del X Aniversari de La Colla d'Algemesí, formació de dolçaines i percussió dirigida per Antoni de la Asunción i Andrés. En la primera part de l'acte s'estrena una nova obra del director del grup, Una colla de 10:

Carregat de Bombo, d'Antoni de la Asunción i Andrés
Curro Jiménez, d'Antón García Abril
L'últim Mohicano, de Trevor Jones
Una colla de 10, d'Antoni de la Asunción i Andrés
Ventall Obert, de Josep Basset i Hipòlit Agulló

La segona part compta amb la col·laboració de la secció de metalls de la Societat Musical d'Algemesí:

Salimar, d'Antoni de la Asunción i Andrés
Als Zuavos, de Fernando Cantó
La Primavera, de Josep Lluís Valldecabres
Adalil, de Saül Gómez
Alamir, de José Rafael Pascual Vilaplana
La Muixeranga d'Algemesí, versió de Xavier Richart i J. Sempere


La Colla d'Algemesí es funda a l'any 2000 des de dins l'Escola Municipal de Tabal i Dolçaina d'Algemesí, la primera de tot el país amb més de trenta anys de treball, per aglutinar a la gent que volia avançar un pas més en l'estudi d'aquests instruments, constituint un conjunt instrumental aplicat tant a la musica tradicional i festera de carrer com a les noves tendències de composició per a dolçaina i percussió, que obrin un gran ventall d'exploració del recursos interpretatius del nostre benvolgut instrument tradicional, a més d'afegir els nous timbres de la més diversa percussió a l'ancestral tabal.

D'aquesta manera incorpora al seu repertori obres de concert de diferents compositors actuals com Carles Santos, Pascual-Vilaplana, Arnau Bataller o Antoni de la Asunción i Andrés entre altres, per tal d'aprofundir dins de les noves sonoritats per a dolçaina i percussió.

Des de la seua constitució ha actuat en cercaviles, processons, romeries, entrades de moros i cristians i tota classe d'actes festius, així com realitzant concerts en gran quantitat de pobles i ciutats del nostre territori.

Participa en l'organització de les quatre primeres edicions del Musicat d'Algemesí (1996, 1998, 1999 i 2000), en el de 1999 presenta la versió per a dolçaines i banda de la Muixeranga del mestre V. López Gurrea en col·laboració amb la Banda Simfònica d'Algemesí. L'any 2002 guanya el segon premi del Concurs d'Interpretació Ciutat d'Algemesí. En 2004 co-organitza a la seua ciutat l'Aplec de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters de la que n'és membre i s'incorpora a la campanya SARC de la Diputació de València. També caldria fer menció a la participació en el Certamen de Colles d'Altea en la I edició, l'any 2004 i en la III edició, l'any 2008.

Actualment compta amb vint-i-cinc membres als que van afegint-se altres alumnes de l'escola i músics d'altres poblacions que volen participar del seu projecte. El seu president és des de l'any 2010 Salvador Candel Benedito i el director Antoni de la Asunción i Andrés des de l'any 2006.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada