La Junta directiva i la Comissió organitzadora del XXX Aniversari de la Colla de Dolçainers i Tabaleters El Terròs de Petrer en la sessió celebrada el 16 se setembre de 2010 va decidir per unanimitat atorgar-li a Antoni de la Asunción i Andrés el Premi Parra d'Or de la colla El Terròs en la seua IV edició per la divulgació, dedicació i tractament de la música per a dolçaina en el món musical.
L'acte d'entrega del guardó es realitza el dissabte 4 de desembre al Teatre Municipal Cervantes de Petrer durant el descans del Concert de l'entrega de Premis del II Concurs de Composició per a Dolçaina i Percussió Vila de Petrer.
Les altres tres persones que posseeixen el premi són Eliseu Garcia i Ripoll, Xavier Richart i José Rafael Pascual Villaplana.
Antoni de la Asunción i Andrés naix a València en 1971. En 1984 comença els seus estudis de tabalet a la Falla Montortal i Torrefiel de la mà del mestre Enric Gironés i dos anys més tard comença a estudiar dolçaina formant part activa des d’eixos moments del Grup el Cudol del que hui en dia és el seu director. L’any 1992 comença a treballar com a professor de música al Col·legi Salesià Sant Antoni Abat de València. L’any 1995 entra a formar part de l’Agrupació Musical Sant Josep de Pignatelli de València on cursa estudis de percussió.
En 1999 acaba els estudis de dolçaina al Conservatori Municipal José Iturbi amb el mestre Xavier Richart, i en l’any 2000 rep el reconeixement de Mestre de dolçaina de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters de la que també és membre de la seua Comissió Pedagògica.
L’any 2000 rep Menció d’honor al I Concurs de Composició per a Dolçaina i Percussió poble de Muro, obtenint el Primer Premi a la II i III edicions del mateix concurs. Ha rebut el Segon Premi al Concurs de Composició Jaume Blanch de Tortosa, Segon premi i Menció d’honor al Concurs de Composició Música al Castell de Dénia i Segon premi al Concurs Vila de Petrer. Ha sigut també membre del jurat a les últimes edicions d’aquestos concursos. En 2005 composa l’obra obligada per al II Certamen d’interpretació per a Colla de Xirimiters a Altea, del que també va ser jurat. En 2007, se li encomana la composició de l’obra obligada per al I Certamen d’interpretació Ciutat de Manises. L'any 2009 composa la música del Himne del Centenari del Llevant Unió Esportiva amb lletra escrita pel també membre del Grup el Cudol Jose Vicente Peiro i Barco.
1 comentari:
¡¡ Felicidades Toni !! Por tu trayectoria se que te tendremos que felicitar en más ocasiones, sigue así, como persona y como músico, tienes muchas que ofrecer a los demás, en algún rincón de tu cabeza se esconden grandes proyectos, suerte para el futuro.
Besos de tus amigos, familia Baviera-Casañ
Publica un comentari a l'entrada