dilluns, 18 d’octubre del 2010

El Cudol XXV Aniversari

25 anys d'història del Grup de Dolçainers i Tabaleters el Cudol

El Grup de Dolçainers i Tabaleters el Cudol celebra el seu XXV aniversari amb un concert extraordinari el divendres dia 14 de desembre de 2007 en l'Auditori del Complexe Esportiu i Cultural La Petxina, on es convida a tots els músics que han format part del grup per a fer repàs de la seua història conjunta i homenatjar-los sentidament. A més, s'organitza en el lloc d'assaig del grup, el casal de la Falla Montortal i Torrefiel, una àmplia exposició d'instruments musicals tradicionals de tot el món. 

Així ho exposava la premsa el dia anterior: 

"«Serà un concert eclèctic, innovador i obert en el qual la dolçaina s'independitzarà del sentit tradicional que l'envolta sense caure en l'avantguardisme sense sentit. Advoquem per la qualitat estètica, individualitzada, innovadora i singular de l'instrument» va manifestar ahir el fundador del Grup de Dolçainers i Tabaleters el Cudol del barri de Torrefiel, Josep Vicent Peiró i Barco, sobre el concert que demà interpretaran al Complexe Esportiu i Cultural La Petxina commemoratiu del XXV aniversari de la formació musical.

D'aquell grup originari de 1982 queden en l'actualitat tres persones, i ara són setze els músics amateurs d'aquest barri valencià que componen el Cudol contemporani (disset amb el director, Antoni de la Asunción i Andrés), molts d'ells de la cantera fallera de Montortal i Torrefiel, així com de l'Aula de Música Domingo Savio del Col·legi Salesià Sant Antoni Abat de València.

Al llarg del concert interpretaran les peces Nit de Bruixes, Pirates del Carib, Fantasia Llatina, Havanera dels anells, Montortal i Torrefiel, Overtura per a un cinquentenari, Als Cudolers, Rascanya, Tabals i Saragüells i Xavier el Coixo, entre unes altres, i estrenaran la peça d'homenatge al seu professor i primer director Enric Gironés, alhora que retran homenatge a altres persones significatives al llarg de la seua trajectòria. Algunes de les composicions que seran interpretades són del propi director del grup Antoni de la Asunción i Andrés, i estaran dedicades a la Falla Montortal i Torrefiel on assagen. Tambè n'hi haurà un pasdoble dedicat a Arrancapins i una marxa cristiana al barri de Rascanya.

Marxes mores i cristianes, mambos, boleros, salsa, ritmes caribenys amb dolçaina i molta percussió, amb tabals, timbals, caixes, plats, congues i gongs, entre altres instruments, faran d'aquesta cita «un concert per a trencar estereotips musicals»" NÚRIA TENDEIRO I PARRILLA, LEVANTE-EMV

25 anys d'història del Grup de Dolçainers i Tabaleters el Cudol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada